Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η ιστοσελίδα του (πρώην) Γυμνασίου Βλαχοκερασιάς

Έχοντας πάει σχολείο σε μια εποχή που η πληροφορική και το διαδίκτυο ήταν σε πολύ πρώιμο έως ανύπαρκτο στάδιο, δε φανταζόμουν ότι τα τελευταία χρόνια και τα μικρά ακόμα σχολεία της ελληνικής επαρχίας έχουν τη δυνατότητα να διεκδικούν μια θέση στο διαδικτυακό στερέωμα και μάλιστα να επιτυγχάνουν μια πολύ προσεγμένη και πλούσια παρουσία.
Ήταν, λοιπόν, πολύ μεγάλη η έκπληξή μου, όταν πριν λίγες ώρες "συνάντησα" στη διεύθυνση http://gym-vlach.ark.sch.gr/ το Γυμνάσιο Βλαχοκερασιάς, όπου φοιτήσαμε για τρία χρόνια οι περισσότεροι απ' όσους μεγαλώσαμε στις Κολλίνες, αφού προηγουμένως βγάλαμε στο χωριό μας το Δημοτικό.


Στις διάφορες υποενότητες τις ιστοσελίδας (Το Σχολείο, Ιστορικά Στοιχεία, Δήμος Σκιρίτιδας, Επισκέψεις, Θεατρικά, Παρελάσεις, Αθλητισμός, Εκδηλώσεις, Προγράμματα, Σύνδεσμοι, Εφημερίδα) μπορεί κανείς να δει ορισμένες από τις δραστηριότητες του σχολείου τα τελευταία 10-15 χρόνια και να βγάλει συμπεράσματα για το σπουδαίο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο που παραγόταν εκεί κάθε σχολική χρονιά.
Μπορεί να αναζητήσει γνώριμα πρόσωπα και να εντοπίσει τα λιγοστά πια Κολλινιατάκια στις φωτογραφίες, να φανταστεί διαλόγους, να συνταξιδέψει σ' εκδρομές, να κρυφοκοιτάξει στις θεατρικές παραστάσεις, να συμμετάσχει σε μαθητικές παρελάσεις κι αθλητικές εκδηλώσεις, να ξεφυλλίσει την εφημερίδα του σχολείου, να μάθει νέα της περιοχής. Να συνειδητοποιήσει πόσο γρήγορα κι αδυσώπητα περνούν τα χρόνια... Πίσω από τις εικόνες  και τις λέξεις να μαντέψει (ή -αν ανήκει στον "κύκλο των χαμένων μαθητών"- απλά να θυμηθεί) τη διαρκή παρουσία, το πάθος και το μεράκι συγκεκριμένων ανθρώπων που τις τελευταίες δυόμισι δεκαετίες ταυτίστηκαν με το Γυμνάσιο Βλαχοκερασιάς.
Δυστυχώς, όπως και το Δημοτικό του χωριού μας από το 2008, έτσι και το Γυμνάσιο Βλαχοκερασιάς από τον περασμένο Σεπτέμβρη είναι κλειστό. Ας ελπίσουμε ότι, τουλάχιστον, δε θα θεωρηθεί δαπανηρή και η διατήρηση της ιστοσελίδας του.

3 σχόλια:

Ελένη Κολλιού είπε...

Ονομάζομαι Ελένη Κολλιού κι είμαι καθηγήτρια αγγλικών. Το 1999 διορίστηκα για πρώτη φορά στην Αρκαδία. Είχα κάποιους μαθητές από τις Κολλίνες. Θυμάμαι τα πρόσωπά τους αλλά δυστυχώς έχω ξεχάσει τα ονόματα. Το Γυμνάσιο Βλαχοκερασιάς το λάτρεψα και το θυμάμαι με συγκίνηση. Αναρωτιέμαι, λειτουργεί ή το συγχώνευσαν κι αυτό; Αναζητώ την τότε διευθύντρια του σχολείου, την κα Κική Κατσαφάνα. Όποιος διαβάσει αυτό το μήνυμα και είτε με αναγνωρίζει ως καθηγήτρια αγγλικών είτε μπορεί να με φέρει σε επαφή με την Κική, ας μου στείλει mail. Θα χαρώ πάρα πολύ!!

Ελένη Κολλιού είπε...

Σε περίπτωση μου δεν εμφανίζεται το email μου, είναι το εξής: helena9401.elt@gmail.com

Ελένη Κολλιού είπε...

Μόλις διάβασα ότι το Γυμνάσιο είναι κλειστό. Κλαίω. Να είστε όλοι καλά!!